ساخت تراشهای برای نسل جدید محصولات خودران با الهام از مغز زنبور
پروفسور جیمز مارشال و دکتر الکس کوپ از دانشگاه شفیلد بعد از هشت سال مطالعه و تحقیق، موفق به ساخت تراشه مغزی بسیار سبک و کمهزینهای شدند که میتواند قابلیتهای دیدن، احساس کردن، مسیریابی و تصمیمگیری را برای رباتها و دیگر محصولات خودران به ارمغان آورد.
این تراشه کوچک و البته کمهزینه با الهام از مغز زنبور طراحی و ساخته شده و به گفته محققان میتواند در نسل جدید رباتها و ماشینهای خودران مورد استفاده قرار گیرد. محققان میگویند که اگرچه حشرات از مغز کوچکتری نسبت به انسانها برخوردارند اما به لطف ساختار پیچیده خود از قدرت بالایی در تصمیمگیریهای لحظهای و مشکل و مسیریابی بهره میبرند و میتوانند به دقت بالایی عمق و فاصلهها را تخمین بزنند.
این دستاورد میتواند در انواع محصولات خودران از قبیل خودروها و رباتها که در حال حاضر از فناوریهای یادگیری عمیق استفاده میکنند، بسیار دقیقتر و موثرتر عمل کند. شرکت Opteran که زیر نظر ماراشال فعالیت میکند و طراحی این تراشه مغزی را بر عهده داشته، توانسته با مهندسی معکوس مغز زنبور، الگوریتمهایی را ایجاد کند که هیچ نیازی به دیتاسنتر و یا آموزشهای از قبل ندارند.
این شرکت همچنین به دنبال توسعه تیم مهندسی و تجاری خود است و اخیرا یک کیت توسعهدهنده را عرضه کرده تا به شرکای خود این اجازه را بدهد که از این فناوری در محصولات خود استفاده کنند. جیمز مارشال در این باره میگوید: این اقدام، گامیبزرگ برای تجازیسازی دستاوردمان است تا بتوانیم آن را به حوزه محصولات خودران وارد کنیم و من به دنبال همکاری با سرمایهگذاران و شرکایمان هستیم تا رویاهایمان را تحقق ببخشیم و در نحوه ساخت سیستمهای خودران تغییری اساسی ایجاد کنیم.
دیوید راجان، مدیرعامل Opteran نیز در این خصوص گفت: سال 2021، سالی خواهد بود که هوش طبیعی (Natural Intelligence) خواهد توانست یادگیری عمیق (Deep Learning) را به چالش بکشد و بسیاری از نواقصی که در محصولات خودران وجود دارد، رفع کند. Opteran در این مسیر پیشگام خواهد بود.